Olika typer av satsningar i craps

Om du inte prövat på craps ännu är det något du missat. Det är sett som ett av de roligaste och mest lyckobringande spelen. För att få ut det mesta av ditt crapsspelande är det en god idé att vara öppen och flexibel för flera olika sorters satsningar. Det är ju faktiskt de som i slutändan avgör hela rundan för dig. Du kan prova dig fram för att få reda på vilken som passar dig bäst. Nedan kommer en lista med de vanligaste satsningarna. Det finns de som är enklare att använda än andra.

Pass line

Om du ska prova på någon av satsningarna är det möjligtvis denna du kan ha mest nytta av. Kasinot har futtiga 1,4 % i övertag, vilket betyder att det är den lägsta i craps. Du satsar där det står just Pass line på spelplanen och väljer din summa. När den första omgången är avklarad vinner du om numren på tärningarna bildar 7 eller 11. Tyvärr förlorar du om det bildar numren 2, 3 eller 12. Om något av de övriga numren kommer upp, blir det till point. Då blir det i sin tur förlust för dig om det blir 7 som kastas före pointen, men om pointnumret kommer innan 7 har du alltså vunnit.

Don´t pass line

Om du istället väljer den här versionen som satsning betyder det att du vinner om den första omgången visar upp summan 2 eller 3. Du kommer dock att förlora om det hamnar på 7 eller 11. Med 12 blir det istället ingen segrare, utan en jämn match. Då får du insatsen tillbaka igen.

Odds

Den här typen av satsning är som varianten place. Det som gör odds ännu bättre är dock att du kan göra fler satsningar efter att en point kommit till. Du kan alltså genom odds höja och göra din tidigare insats mycket bättre.

Place

Den här varianten av satsning ser nästintill identisk ut med varianten odds. Det som skiljer dem åt är att du med place inte har behov av att satsa någonting innan, varken på pass line eller come.

Field satsning

Placerar du dina marker på field behöver du få nummer som 3, 4, 9 eller 10 för att vinna. De nummer som inte är din bästa vän är 5, 6, 7 och 8. Du får här dessutom jämna pengar.

Come

Come liknar mycket på pass line. Dock skiljer det sig när du ska göra första satsningen. Den kan du göra först efter första omgången, come out roll, och en point har dykt upp. Därefter kan du börja inkludera satsningarna.

Don´t come

Den fungerar precis som satsningen don´t pass line. Du kan dock börja satsa först när den första omgången varit. Det är först då man vet vilket nummer som är point. Oddsen ser likadana ut som de gör för de olika satsningarna av pass line.