Olika typer av satsningar i craps

Craps är ett av de roligare spelen att spela på nätcasino. Det är enkelt att lära sig och man kan hålla sig till de enkla satsningarna. Vill man ha mer utmaning kan man gå mer in på de olika satsningarna och ha chans att vinna ytterligare. Craps är det enkla spelet med otaliga typer av satsningar.

Reglerna

Kort beskrivet är craps ett tärningsspel som spelas med två tärningar. Det första kastet kallas för "come out roll" och kommer 7 eller 11 upp vinner man. Kommer 2,3 eller 12 upp då förlorar man. Kommer någon av de andra siffrorna upp, så som 4, 5, 6, 8, 9 eller 10, fortsätter spelet. Då säger man att en "point" har etablerats och då gäller det för shootern att slå det nummer som han fick vid sin point igen. Det kan ta några slag, men det viktiga är att en sjua inte får komma upp innan för då är det kört och man förlorar. Det är viktigt att kunna reglerna och vilka olika typer av satsningar det finns i craps. Vet man sannolikheten för att en siffra ska komma upp, har man också lättare att lägga dina satsningar rätt. Det finns totalt 36 olika kombinationer med 2 tärningar och varför det är viktigt att veta hur många olika utfall för en viss siffra det finns förklaras nedan.

Line satsning

De enklaste och vanligaste satsningarna i craps är "pass line" och "don´t pass line". Det innebär att man väljer om shootern i sitt "come out roll" ska lyckas eller misslyckas. Sannolikheten för att shootern ska lyckas med sitt första kast att slå en sjua eller en elva är sannolikheten 6/36 för sju och 2/36 för elva. Tillsammans blir det då 8/36. För att shooterna ska misslyckas med sitt första kast ska det bli en tvåa, en trea eller en tolva. Tittar man då på sannolikheten att detta ska inträffa är det 1/36 för en tvåa, 2/36 för en trea och 1/36 för en tolva. Det innebär att det är 4/36 chans att misslyckas. Då ser man att det är störst chans att vinna genom att satsa på "pass line". Detta är ett jättebra exempel på varför det är bra att kunna oddsen utantill.

Come satsning

Vill man gå vidare med sin satsning, är "come" och "don´t come" nästa steg att ta. Dessa två satsningar får inte göras på det första kastet, alltså på "come out roll", utan dessa är en vidare satsning man kan göra då shootern slår ytterligare gånger för att nå sin "point". Samma regler gäller som vid line satsningarna. Ett line bet satsas således innan "come out roll" och ett come bet satsas efter. Det finns ytterligare en uppsjö av olika typer av satsningar i craps, men dessa är de vanligaste och lättast att börja med till man har blivit varm i kläderna.