Andra tärningsspel

Spela med tärningar

Spela med tärningar har vi människor gjort i tusentals år. Det var faktiskt i Asien som en första typ av tärning skapades. Därefter kom ett flertal spel som har utformat de vi sysslar med i dagens moderna tid.

I samband med den teknologiska utvecklingen och inte minst sagt internet har platsen för att spela förflyttats från ett runt bord till en datorskärm. Tärningsspel är dessutom spel som passar alla, gammal som ung. Perfekt för en mysig hemmakväll, antingen ovanför soffbordet med lite chips eller i din bärbara dator hos ett casino online.

Tärningsspel är ofta enkla att följa och det bjuder på en hög spänning. Alla har vi hört talas om klassiska spel som Yatzy och Craps, men här skriver vi också om lite mer okända spel. Fortsätt att läsa vilka det handlar om. Vem vet, kanske hittar du en ny favorit?

Olika tärningsspel

  • Yatzy: Troligen det mest omtyckta och vanligaste spel med tärning, som också vinner i kategorin bland sällskapsspel i övrigt. Man spelar med fem tärningar och till det behöver man ett skrivblock och penna. Vid varje omgång ska man försöka få en av flera möjliga kombinationer. Varje kombination ger poäng och i slutändan jämför man sina poäng med de övriga spelarna. Perfekt för en trevlig kväll i gott sällskap.
  • Shoot the Moons: Här ska man spela och på samma gång sikta skyhögt. Du samlar ihop dina poäng som du får med tärningarna. Det bästa är att du får så höga poäng som möjligt, då har du bäst chans till vinst.
  • Fia med knuff: Här är ett annat perfekt exempel på ett sällskapsspel med tärning som har blivit ett måste i alla hem. I det här spelet spelar turen störst roll men du kan även känna till några smarta strategier för att öka vinstchanserna. I Fia spelar man med pjäser och du ska med hjälp av tärningen flytta dig runt tills du kommer till målet.
  • Threes: I det här lite okända spelet handlar det om att få så låga poäng du bara kan, alltså helt tvärtemot Shoot the Moons. Du spelar med fem stycken tärningar som går runt i omgångar hos varje spelare. Det är ett roligt och trevligt spel du bör testa på.